Visa alla bilder
Visa film

Vespa GL 150 Touring — 1964

Sista årsmodellen av en dåtida storsäljare i ett fint fungerande bruksvänligt skick. Dokumenterat motorbygge från ett välkänt och erkänt ställe.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En rätt scooter för till exempel en entré till en vintage scooterscen. Avvikande från original i färg är en smaksak, ett bra och pålitligt mekaniskt grundskick är viktigare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16762
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vespa GL 150 Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En rätt scooter för till exempel en entré till en vintage scooterscen. Avvikande från original i färg är en smaksak, ett bra och pålitligt mekaniskt grundskick är viktigare."

Beskrivning

Den levererades ny i juni 1965 till sin första ägare. De senaste dryga trettio åren har i alla fall scootern varit Östergötland troget, kanske också sedan den var ny med totalt 5 ägare. Men en östgöte lämnade i alla fall 2011 in den till EM Scooters i Göteborg för att få en totalrenoverad motor med mängder av nya delar. En övning som kostade drygt 14 000:-, i runda slängar en betydande del av vad scootern egentligen var värd på den tiden, för 13 år sedan. Samtidigt gjorde de ett väldigt bra jobb, för idag är hojen tillförlitlig, lättstartad och bruksvänligt användbar. Och en fungerande vintage Vespa i presentabelt skick är eftertraktad. Inför modellåret 1963 fick modellen en trapetzoid-formad strålkastare och ett distinkt veck på sidokåporna och på framskärmen. Senaste godkända och därmed den sista besiktningen gjordes 2021-08-13.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1964/1964 
  • Första registreringsdatum
    1965-06-09 
  • Avläst mätarställning
    17 151 km 
  • Kw / hk
     
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Röd metallic 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Motorn startade på första kicken vid dokumentationstillfället och då hade den stått i några månader. Motorrenoveringen som gjordes 2011 ser ut som att de byggde en ny motor i ett begagnat block. Listan på delar och jobb finns bland bilderna. En extra tank följer med, den dömdes ut vid motorrenoveringen, förmodligen på grund rost på insidan och en dålig bränslekran.

  • Skick interiör:

    Förarsadeln har några slitna sömmar och sprickor, men håller ihop. I övrigt bra gummidetaljer, lister och handtag. Svarta gummilister runt sidokåporna istället för grå som original.

  • Skick exteriör:

    När modellen introducerades och fram till de sista årsmdellerna av GL 150 var kulören blåmetallic och från 1963 var exportfärgerna till Sverige de solida kulörerna Biancospino och Como-blå. Det här exemplaret har någon gång lackerats vinröd metallic över den originalvita kulören. Den syns på avskavda ställen med små skador och i handskfacket. Liten äldre - och klassisk på modellen - rostskada under golvet i förstärkningsribborna.

  • Skick helhet:

    Vettig scooter med ett patinerat och garagelackerat yttre, men också med en riktigt bra mekanisk kvalitet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-11
Ursprungsbesiktning: 1965-06-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-06-09
Senast godkända besiktning: 2021-08-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Trevlig och välkänd modell, en 150 GL Touring var en storsäljare i Sverige mellan 1959-1964. Det var den första manuellt växlade plåtscootermodellen från Piaggio som på engelska – och i de flesta klassiska scooterkretsar idag – går under benämningen "Largeframe". "De övriga kallas för "Smallframe" och "Wideframe". Wideframe är modellerna före 1959 utom hos modellen GS150, där byter largeframe-modellen GS160 av som årsmodell 1962. Smallframe är som namnet antyder mindre scootrar och rena mopeder på mellan 50 cm3 och 125 cm3.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG